Månadens Root-röst Januari

Under namnet @hopemalin sprider Malin ren matglädje och inspiration. Här trängs svenska klassiker med moderna tolkningar av mat från all världens hörn. Om det smakar lika bra som det ser ut så borde Malin vara en av de mest imponerande hemmakockarna där ute.

Kolla in hennes Instagram här  @hopemalin

3 frågor till Malin – månadens Root-röst.

”När och hur började ditt stora intresse för matlagning, var det något särskilt som triggade igång det?”

Mitt intresse för matlagning började efter gymnasiet. Jag minns att när min syster flyttade hemifrån sa jag till mamma ”nu ska jag börja lära mig laga mat”. Min första ”riktiga” maträtt jag lagade helt själv var mammas köttfärssås, den lappen med hennes instruktioner har jag kvar än idag  Sedan bara växte det mer och mer. Nu är matlagningen en så stor del av mig att jag har svårt att tänka mig en vardag utan den

”Om man vill utveckla sin matlagning och ständigt bli bättre på det, har du några tips?”

Mina tips om man vill utveckla sin matlagning är att våga. Våga chansa i köket! Smaka dig fram, testa, kombinera olika råvaror & smaker. Och våga prova nya rätter, råvaror & smaker. Inspireras av andra och botanisera i matbutiker & prata med de bakom fisk-& köttdisken och bland grönsakerna i matbutiken. Känn efter vad du gillar & vad du skulle vilja testa. En del måste följa recept till punkt & pricka medan en del gillar att helt improvisera. Jag tillhör den som inspireras av något, men improviserar sen och kör mitt eget race. Att kolla på bilder är också något jag kan rekommendera – det ger så mycket!

”Du använder Root Pasta ibland i din matlagning, vad är det du tycker om med just Root Pasta?”

Det jag gillar med Root Pasta är att det finns så många olika varianter, både pasta i olika former & även ris. Sen gillar jag att den fungerar så bra i krämiga såser! Ett stort plus är konsistensen som enligt mig påminner om ”riktig” pasta.

Vad är månades Root-röst?

Med jämna mellanrum scannar vi av bloggar och social media för att se om någon person har publicerat något extra intressant som på ett eller annat sätt är kopplat till Root Pasta. Vi är så tacksamma för alla som taggar eller nämner våra produkter och med månadens Root-röst vill vi lyfta fram personer som vi tror kan inspirera andra. Antingen med sin matlagning, sina målsättningar eller på något annat sätt vi tycker är värt att uppmärksamma.