Broccolipasta á la Malin Thorngren
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10Minuter
Tillagningstid
20Minuter
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10Minuter
Tillagningstid
20Minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Fettuccine
  • 1st påse fryst eco broccoli (skuren i lagom stora bitar)
  • 1st tofu (naturell eller rökt)
  • 10cm purjolök
  • 3dl osötad växtdryck
  • 1msk olivolja
  • Grönsaksbuljong vegansk
  • Citronpeppar
  • Himalaya salt
  • 2tsk majsredning
Instruktioner
  1. Skär purjolök, tofu och broccoli i önskad storlek.
  2. Fräs purjolök och tofu i olivolja med 2 nypor citronpeppar tills löken bli mjuk och tofun fått lite färg. Tillsätt broccolin och fräs till den har tinat.
  3. Häll över växtdryck och koka upp med buljong (1 tärning eller ca 1 tsk i pulverform)
  4. Smaka av och krydda med Himalayasalt och eventuellt lite mer citronpeppar till önskad smak, gillar du peppar passar lite vitpeppar utmärkt.
  5. Blanda 2 tsk majsresning i lite vatten, rör i redningen den kokade såsen. Ta lite i taget till önskad konsistens. Låt puttra på svag värme medan du tillagar pastan.
  6. Lägg Root Pasta Fettuccine i kokande lättsaltat vatten, låt koka i 3 minuter.
  7. Häll av pastan och servera direkt med broccolisåsen.
Receptanteckningar

Malin Thorngren hälsar:

Snabb broccolipasta för alla!
Vegansk, glutenfri och enkel.
Passar även toppen för er som vill ha 0 p enligt vv.

Smaklig spis!