Gulaschsoppa med fiberrika Root Pasta Rice

Skriv ut recept
Gulaschsoppa med fiberrika Root Pasta Rice
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 45 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1 msk smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 dl matlagningsvin
  • 3 dl vatten
  • 225 g grytbitar av nöt
  • 1 st köttbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st lagerblad
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk sukrin
  • 1/2 st chilifrukt
  • 1 st paprika
  • 2 msk créme fraiche
  • Smaka av med salt
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 45 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1 msk smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 dl matlagningsvin
  • 3 dl vatten
  • 225 g grytbitar av nöt
  • 1 st köttbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st lagerblad
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk sukrin
  • 1/2 st chilifrukt
  • 1 st paprika
  • 2 msk créme fraiche
  • Smaka av med salt
Instruktioner
  1. Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i smör i en gryta med hög kant. Strö över paprikapulver och tillsätt vattnet.
  2. Skär köttet i små tärningar, rör ner det tillsammans med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och sukrin i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan.
  3. Låt soppan koka under lock i ca 40 minuter.
  4. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter smaka av med salt.
  5. 5. Skölj riset i kallt vatten och koka det i 3 minuter. Servera gulaschen med riset och en klick gräddfil!