Gulaschsoppa med fiberrika Root Pasta Rice
Portioner Förberedelsetid
2Personer 10Minuter
Tillagningstid
45Minuter
Portioner Förberedelsetid
2Personer 10Minuter
Tillagningstid
45Minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Rice
  • 1msk smör
  • 1msk paprikapulver
  • 1/2dl matlagningsvin
  • 3dl vatten
  • 225g grytbitar av nöt
  • 1st köttbuljong
  • 1st vitlöksklyfta
  • 3st lagerblad
  • 1dl krossade tomater
  • 1msk tomatpuré
  • 1/2tsk sukrin
  • 1/2st chilifrukt
  • 1st paprika
  • 2msk créme fraiche
  • Smaka av med salt
Instruktioner
  1. Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i smör i en gryta med hög kant. Strö över paprikapulver och tillsätt vattnet.
  2. Skär köttet i små tärningar, rör ner det tillsammans med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och sukrin i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan.
  3. Låt soppan koka under lock i ca 40 minuter.
  4. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter smaka av med salt.
  5. 5. Skölj riset i kallt vatten och koka det i 3 minuter. Servera gulaschen med riset och en klick gräddfil!