Kåldomar med Root Pasta Rice
Portioner Förberedelsetid
2 15
Tillagningstid Passiv tid
25 25
Portioner Förberedelsetid
2 15
Tillagningstid Passiv tid
25 25
Ingredienser
  • 1st vitkålshuvud
  • 200g köttfärs
  • 100g Root Pasta Rice
  • 0,25dl mjölk
  • 0,25dl grädde
  • 1st ägg
  • 2krm salt
  • 1krm nymalen peppar
  • 1krm kryddpeppar
  • 1msk smör
Instruktioner
  1. Ta bort roten och rengör kålen, därefter koka i vatten.
  2. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar.
  3. Koka riset i lättsaltat vatten i 3 minuter och låt det sedan svalna.
  4. Blanda färsen med ris, ägg, gräddmjölk och krydda.
  5. Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme.
  6. Lägg dem sedan med skarven ner i en smörad ugnsform.
  7. Stek i ugnen 200 grader i ca 25 minuter. Ös då och då.
  8. Servera med brunsås och lingon. Dekorera med bladpersilja.