Kycklinggryta med ädelost och ris

Skriv ut recept
Kycklinggryta med ädelost och ris
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 300 g kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk rosépeppar
  • kryddpeppar efter tycke
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 105 g kvibille ädelost
  • Rosmarin
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 300 g kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk rosépeppar
  • kryddpeppar efter tycke
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 105 g kvibille ädelost
  • Rosmarin
Instruktioner
  1. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna med hög kant eller i en kastrull.
  2. Tillsätt grädde, fond, kryddor och soja.
  3. Låt småsjuda under lock i 7 minuter. Smula ner osten mot slutet. Strö över rosmarin.
  4. Skölj riset i kallt vatten och koka det sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter.
  5. Servera grytan med ris