Pasta med krämig laxsås
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10Minuter
Tillagningstid
25Minuter
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10Minuter
Tillagningstid
25Minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Fettuccine
  • 0,5st Gul lökliten
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 1msk Olivolja
  • 2dl Creme fraiche
  • 1dl Vatten
  • 1st Fiskbuljong
  • 0,5 Citron/saftpressad
  • 150g Rökt laxskivad
  • 0,5dl Dillhackad
Instruktioner
  1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i ca 2 minuter i en kastrull med en skvätt olja.
  2. Tillsätt creme fraiche och rör om, späd med vattnet till önskad konsistens. Lägg i buljongtärningen och blanda väl.
  3. Pressa ner citronsaft och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka fettuccinen i 3 minuter.
  5. Skiva laxen i mindre bitar. Lägg ner den i såsen och låt koka upp. tillsätt hälften av dillen rör om försiktigt.
  6. Häll såsen över pastan och strö sedan över resten av dillen.
  7. Servera och njut!