Renskavsgryta med ris och kantareller

Skriv ut recept
Renskavsgryta med ris och kantareller
Förberedelsetid 15 Minuter
Tillagningstid 30 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 2 msk smör att steka i
  • 1 pkt renskav 240 g
  • 1 pkt bacon skuren i mindre bitar
  • 50 g kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st krossade enbär
  • 2 msk färsk timjan
  • 2-3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
Förberedelsetid 15 Minuter
Tillagningstid 30 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 2 msk smör att steka i
  • 1 pkt renskav 240 g
  • 1 pkt bacon skuren i mindre bitar
  • 50 g kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st krossade enbär
  • 2 msk färsk timjan
  • 2-3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Hacka löken och stek den i smör eller olja tills den har fått fin färg.
  2. Tillsätt renskavet, bacon och kantareller. Krydda med dijonsenap, krossade enbär, timjan, salt och peppar.
  3. Häll sedan över grädden och låt det puttra ihop i 10 minuter.
  4. Under tiden kan du skölja riset under kallt vatten och koka det sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter
  5. Underbar renskavsgryta med kantareller. Höstmat när den är som bäst!