Risotto med västerbottenost och sparris
Portioner Förberedelsetid
2Personer 5minuter
Tillagningstid
10minuter
Portioner Förberedelsetid
2Personer 5minuter
Tillagningstid
10minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Rice
  • 2msk smör
  • 1/2dl torrt vitt vin
  • 2msk grönsaksfond
  • 2st schalottenlökar
  • 200g riven västerbottenost
Instruktioner
  1. Finhacka löken och fräs det i smör tillsammans med riset i en stekpanna med höga kanter i ca 3 minuter.
  2. Häll över vinet och grönsaksfonden och låt det koka in i 5 minuter, rör om då och då.
  3. Ta sedan stekpannan från värmen och rör ner osten i risotton så att den smälter.
  4. Nu är risotton färdig.
  5. Tips! Västerbottenrisotto passar utmärkt med stekt lax och smörstekt sparris.