Smarrig kyckling i tomatsås med Root Pasta Noodles
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10Minuter
Tillagningstid
35Minuter
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10Minuter
Tillagningstid
35Minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Noodles
  • 2st Kycklingfiléer
  • 1msk Olja
  • 1liten Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0.5msk Maizenamjöl
  • 250g Finkrossade tomater
  • 1st Kycklingbuljong/tärning
  • 1tsk Finkornig senap
  • 0.5tsk Balsamvinäger
  • 1-1,5dl Grädde
  • Salt och peppar
  • 0.5 Kruka Basilika
Instruktioner
  1. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna till de får fin färg. Salta och peppra.
  2. Finhacka löken, pressa i vitlök och låt det fräsa med i pannan tills löken är mjuk, tillsätt lite mer olja om det behövs.
  3. Häll i tomatkrossen och strö över maizenamjöl, rör runt. Smula ner buljongtärningen tillsätt senapen och balsamvinägern.
  4. Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter tills filéerna är genomstekta. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.
  5. Strimla basilikan och rör ner på slutet.
  6. Servera med kokta nudlar. Bon Appétit!