Spaghetti Napolitana med färsk basilika
Portioner Förberedelsetid
2Personer 10Minuter
Tillagningstid
20Minuter
Portioner Förberedelsetid
2Personer 10Minuter
Tillagningstid
20Minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Spaghetti
  • 1kruka färsk basilika
  • 2st vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • salt och peppar
  • 1burk krossade tomater
  • 8st körsbärstomater
  • parmesan/ riven
  • olivolja till stekning
Instruktioner
  1. Börja med att hacka basilika grovt, finhacka vitlök och gul lök.
  2. Hetta upp en panna och tillsätt olivolja. Fräs löken i cirka 5 minuter tills det får en fin färg.
  3. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och några körsbärstomater, peppar, salt och basilikan.
  4. Skölj spaghettin i kallt vatten.
  5. Tillsätt sedan spaghettin till såsen och även 4 msk vatten rör om. Låt puttra några minuter innan du serverar. Garnera med några blad basilika och riven parmesan.