Stekt fläsk med löksås och ris

Skriv ut recept
Stekt fläsk med löksås och ris
Förberedelsetid 5 Minuter
Tillagningstid 25 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 400 g rimmat fläsk
  • persilja att toppa med
Löksås
  • 2 stora gula lökar
  • 2, 5 dl grädde
  • salt och peppar
  • soja, några droppar för färgens skull
Förberedelsetid 5 Minuter
Tillagningstid 25 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 400 g rimmat fläsk
  • persilja att toppa med
Löksås
  • 2 stora gula lökar
  • 2, 5 dl grädde
  • salt och peppar
  • soja, några droppar för färgens skull
Instruktioner
  1. Grovhacka löken. Fräs den sedan i smör tills den blir mjuk utan att den tar färg.
  2. Häll i grädden och rör om. Tillsätt några droppar soja, salt och peppar efter smak och tycke. Låt den småputtra på svag värme i några minuter.
  3. Stek fläsket i smör i en stekpanna tills det får en fin krispig yta.
  4. Skölj riset i kallt vatten och koka det sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter.
  5. Servera och njut!