Stekt ris med jordnötstofu á la Malin (@malinthorngren)
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10minuter
Tillagningstid
25minuter
Portioner Förberedelsetid
2Portioner 10minuter
Tillagningstid
25minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Rice
  • 1st UmamibuljongkubKung Markatta
  • 1 tsk Mörk sojaMrs Cheng
  • 1-4tsk Maggi sås
  • 1,5msk JordnötssmörOsötad
  • 1pkt Naturell fast tofu
  • 250g Champinjoner
  • 1st Gul lök
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 1msk Agavesirap
  • 1tsk Kokosolja
Instruktioner
Jordnötssåsen
  1. Koka upp vatten, häll upp 1dl kokhett vatten i en kopp.
  2. Lägg i 1 umamibuljongkub från kung markatta, 1 tsk mörk soja, 1tsk Maggi sås och blanda i 1,5 msk osötad jordnötssmör (Ica eco blir godast) Viktigt att ha kokhett vatten så jordnötssmöret går att röra ut.
  3. Häll upp i stekpanna med lite kant.
  4. Lägg i naturell fast tofu, rör runt och ha på 1 msk Agave sirap. Låt koka upp och rör runt, lägg på skivade champinjoner och låt stå under lock på svag värme.
Stekt ris
  1. Skölj av Root Pasta Rice.
  2. Lägg i 1tsk kokosolja i stekpanna, fräs 1 hackad gul lök och 1 hackad vitlöksklyfta, när löken är transparent häller du i det avsköljda riset. Rör runt så det inte bränner fast och ha på 1-3 tsk Maggi sås (beroende på hur salt du gillar)
  3. Servera direkt med tofusåsen.