Root Pasta är färdig att värmas efter att du sköljt påsens innehåll under rinnande vatten. Därefter förslår vi följande tillagningssätt:Kokning: Du kan koka Root Pasta i en kastrull med vatten i 1-3 minuter. Tillsätt gärna lite salt. Du kan även tillsätta en buljongtärning vid kokningen. Konsistensen påverkas ej av olika koktider.Stekning: Plocka fram lite matfett eller olja och stek din Root Pasta på mellanvärme i 1-3 minuter. Rör om regelbundet, och tillsätt en av dina favoritkryddor. Om du vill. Root Pasta i sig är smaklös.Med annan maträtt: Root Pasta går alldeles utmärkt att lägga till i slutskedet av tillagning av en gryta, pastasås eller liknande. Går Root Pasta att mikra?Ja, det går. Mikra gärna Root Pasta i mikrovågsugn tillsammans med din tillhörande maträtt (gryta, sås etc.) som du vill värma. Om du enbart vill värma Root pasta i mikron så rekommenderar vi att du är lite försiktig, så att pastan inte blir hård. Tillsätt lite vatten och mikra på låg effekt. Börja med 20 sekunder. Öka vid behov. Går Root Pasta att ätas kall?Ja, det gör den. Så länge du först sköljer den under rinnande vatten. För att få bort eventuell lukt  och smak från den vätska, ett surhetsreglerande medel (kalciumhydroxid) som Root Pasta förvaras i. Bra att veta: Vätskan är ej farlig att förtära. 

Root Pasta är ett matfiber helt fri från stärkelse.Produkterna är en utmärkt ersättare till bland annat pasta och ris då den mättar på ett bra sätt och ger tuggmotstånd.

Root Pasta är smaklöst i jämförelse med vanlig pasta och ris. Men när det tillagas som en del av en vanlig maträtt t.ex. i grytor eller med goda såser etc. så blir det ett utmärkt substitut, fritt från socker och gluten.

Ingredienser: Vatten, konjakmjöl, safflor (naturligt färgämne), surhetsreglerande medel (kalciumhydroxid).

Näringsvärdeper 100 g
Energi25kj/ 6kcal
Fett0 g
varav:
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav:
- sockerarter0 g
- polyoler0 g
- stärkelse0 g
Fiber3,6 g
Protein1 g
Salt0 g

Konjaksmjöl är den torkade produkten som framställs ur Konjaksroten (Amorphophallus konjac). Användandet sträcker sig tusentals år bakåt i tiden i Östasien där den både historiskt och även idag har flera användningsområden; bland annat inom matlagning och olika hälsosammanhang.Efter skörd, tvätt och kvalitetskontroll så hackas konjaksroten och förbereds för torkning. Därefter så finmals den den (därav konjakmjöl) och formas (spaghetti, rice, fettuccine, noodles) samt blandas med vatten, safflor (färgämne) och surhetsreglerande medel (kalciumhydroxid).

Två mindre portioner eller en stor. En påse väger 200 gram.

Oöppnad förpackning förvaras i rumstemperatur (skafferi) och har en hållbarhet på 2 år. Se datum på förpackningen. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp i en sluten förpackning och håller upp till 4 dagar.
Nej, vi rekommenderar inte att frysa produkterna.

Konjakroten (Amorphophallus konjac) odlas framförallt i Kina och Östasien även om det är i Japan (kallas därför för Konnyaku) den kanske konsumeras mest. Root Pasta framställs Shandong-provinsen i östra Kina.

Root Pasta är helt fritt från från gluten och är även vegetariskt.

www.rootpasta.se/butiker kan du se vilka butiker som säljer våra produkter.

Fler frågor? Kontakta oss gärna!