Mer om Root Pasta

Root Pasta produkter innehåller följande: Konjaksmjöl som utvinns ur konjakroten (Amorphophallus konjac), Gardenia (naturligt färgextrakt), Kalciumhydroxid (surhetsreglerande medel) samt vatten.

Människorna på den japanska ön Okinawa vet en del om sambandet mellan kost och ett långt hälsosamt liv. Med sina 97 år är öborna nämligen de i världen med högst genomsnittlig livslängd, och Japanerna generellt är inte långt efter med sina 84 år. I den japanska husmanskosten ligger mycket fokus på grönsaker och återkommande är växtfamiljen Knölkalla, vars rötter här i Sverige ofta kallas Konjakrot.

Med sina 0 g fett och 0 g kolhydrater är Konjaksroten perfekt för de som inte vill offra textur och konsistens, men samtidigt vill hålla ner kaloriintaget och sin blodsockerkurva. Det är med dessa egenskaper Konjaksroten har etablerat sig i nästan hela den asiatiska världen och den växer naturligt i bland annat Japan, Kina, Korea och Indien och på senare tid har den även vunnit popularitet i västvärlden, tack vare sina hälsofrämjande egenskaper*. År 2010 slog EU fast att konjaksroten både har en kolesterolsänkande och viktminskande effekt, vilket har banat vägen för att konjaksroten ska bli lika självklar i en västerländsk diet som i den erkänt hälsosamma asiatiska.

Vi på Root Pasta använder konjaksrot från Shandongprovinsen i östra Kina där Konjaksroten utvunnits och ätits i generationer, något vi försökt ta i beaktning när vi satt ihop några av våra goda, lättlagade recept med asiatisk prägel.

Root Pasta är i slutändan fritt från kolhydrater samtidigt som det ger en mättnadskänsla och bjuder på tuggmotstånd. Även om den saknar kolhydrater, så gör den sig ypperligt bra som en del av en tillagad maträtt. Kombinera hur du vill, och testa gärna våra olika varianter, vi har allt från ris till fettucine.

Du måste inte äta som folket på Okinawa, men med Root Pasta har du tagit det första steget till ett hälsosammare och längre liv. Länge leve hälsan. Länge leve god mat.