Smarrig kyckling i tomatsås med Root Pasta Noodles

Skriv ut recept
Smarrig kyckling i tomatsås med Root Pasta Noodles
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 35 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Noodles
  • 2 st Kycklingfiléer
  • 1 msk Olja
  • 1 liten Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0.5 msk Maizenamjöl
  • 250 g Finkrossade tomater
  • 1 st Kycklingbuljong/tärning
  • 1 tsk Finkornig senap
  • 0.5 tsk Balsamvinäger
  • 1-1,5 dl Grädde
  • Salt och peppar
  • 0.5 Kruka Basilika
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 35 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Noodles
  • 2 st Kycklingfiléer
  • 1 msk Olja
  • 1 liten Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0.5 msk Maizenamjöl
  • 250 g Finkrossade tomater
  • 1 st Kycklingbuljong/tärning
  • 1 tsk Finkornig senap
  • 0.5 tsk Balsamvinäger
  • 1-1,5 dl Grädde
  • Salt och peppar
  • 0.5 Kruka Basilika
Instruktioner
  1. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna till de får fin färg. Salta och peppra.
  2. Finhacka löken, pressa i vitlök och låt det fräsa med i pannan tills löken är mjuk, tillsätt lite mer olja om det behövs.
  3. Häll i tomatkrossen och strö över maizenamjöl, rör runt. Smula ner buljongtärningen tillsätt senapen och balsamvinägern.
  4. Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter tills filéerna är genomstekta. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.
  5. Strimla basilikan och rör ner på slutet.
  6. Servera med kokta nudlar. Bon Appétit!