Skriv ut recept
Carbonara med spaghetti
Kök Italian
Förberedelsetid 7 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 1 st stor gul lök
  • 280 g bacon 2 pkt
  • 4 st ägg (hälften till såsen & hälften till att toppa maträtten)
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • Salt och svartpeppar
  • Persilja till dekoration
Kök Italian
Förberedelsetid 7 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 1 st stor gul lök
  • 280 g bacon 2 pkt
  • 4 st ägg (hälften till såsen & hälften till att toppa maträtten)
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • Salt och svartpeppar
  • Persilja till dekoration
Instruktioner
  1. Finhacka löken och tärna baconet. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet är knaprigt och löken genomstekt.
  2. Under tiden vispa ihop, ägg, grädde och den rivna parmesanen. Tillsätt bacon och lök i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj spaghettin i kallt vatten och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Blanda sedan ner dem i gräddsåsen.
  4. Toppa med riven ost, persilja och en äggula.
  5. En god enkel klassiker!

Klassisk Carbonara med spaghetti