Skriv ut recept
Kycklingfärsspett med fettuccine och gorgonzola
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 25 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 250 g kycklingfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk chillypulver
  • 4 st vitlöksklyftor/ pressade
  • 1/2 dl persilja/ finhackad
  • 2 msk timjan/ hackad
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g gorgonzola
  • Svartpeppar
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 25 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 250 g kycklingfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk chillypulver
  • 4 st vitlöksklyftor/ pressade
  • 1/2 dl persilja/ finhackad
  • 2 msk timjan/ hackad
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g gorgonzola
  • Svartpeppar
Instruktioner
  1. Lägg kycklingfärsen i en lagom stor bunke. Tillsätt alla kryddorna och blanda väl.
  2. Rulla sedan färsen till långa korvar och lägg dem på en plåt och stick sedan in spettet i mitten.
  3. Sätt ugnen på 225° och sätt in plåten i mitten och låt dem gräddas i ca 20-25 minuter.
  4. Under tiden kan du börja tillaga gorgonzolapastan.
  5. Smula ner gorgonzolan i crème fraichen och värm den på låg värme i en kastrull.
  6. Skölj fettuccine i kallt vatten och lägg sedan ner den tillsammans med såsen, rör om ordentligt. Låt småputtra i ca 5 minuter.

Kycklingspett med fettuccine och gorgonzola