Skriv ut recept
Spaghetti Napolitana med färsk basilika
Kök Italian
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • salt och peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 st körsbärstomater
  • parmesan/ riven
  • olivolja till stekning
Kök Italian
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • salt och peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 st körsbärstomater
  • parmesan/ riven
  • olivolja till stekning
Instruktioner
  1. Börja med att hacka basilika grovt, finhacka vitlök och gul lök.
  2. Hetta upp en panna och tillsätt olivolja. Fräs löken i cirka 5 minuter tills det får en fin färg.
  3. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och några körsbärstomater, peppar, salt och basilikan.
  4. Skölj spaghettin i kallt vatten.
  5. Tillsätt sedan spaghettin till såsen och även 4 msk vatten rör om. Låt puttra några minuter innan du serverar. Garnera med några blad basilika och riven parmesan.

Spaghetti Napolitana med färsk basilika