Skriv ut recept
Kimbap - Koreansk sushiversion
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 2 pkt Root Pasta Spaghetti
  • 4 ark Nori
  • 6 st Surimi
  • 2 dl Kokt skinka strimlad
  • 3 st Morötter strimlade
  • 1,5 st Grön paprika
  • 3-4 st Ägg
  • Salt & peppar
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 2 pkt Root Pasta Spaghetti
  • 4 ark Nori
  • 6 st Surimi
  • 2 dl Kokt skinka strimlad
  • 3 st Morötter strimlade
  • 1,5 st Grön paprika
  • 3-4 st Ägg
  • Salt & peppar
Instruktioner
  1. Skölj spaghettin noga och fräs den sedan i en skvätt olja, salta och peppra.
  2. Strimla morötterna och paprikan.
  3. Vispa ihop äggen, stek dem och strimla avslutningsvis.
  4. Lägg ett noriark på sushimattan och lägg ett tunt lager spaghetti på noriarket, låt 4 cm längst upp vara fritt.
  5. Lägg på surimi, ägg, grön paprika och skinka. Tryck till hårt och rulla ihop rullen. Fukta den spaghettilösa delen av noriarket med lite vatten och tryck till så rullen håller ihop.
  6. Servera Kimbap med t.ex. sojasås att doppa i.
Receptanteckningar

Den strimlade skinkan kan kompletteras med t ex tonfisk (på burk) som blandas med lite majonäs. Det är det som har använts i receptbilden.

Kimbap – Koreansk sushiversion