Skriv ut recept
Noodles med rostad paprika och chévre
Förberedelsetid 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Noodles
  • 1 Röd paprika
  • 1 Gul paprika
  • 100 g Chévre i tärningar
  • 25 g Hackade valnötskärnor
  • 1/2 dl Hårt packade basilikablad
  • 6 st Gröna/Svarta oliver
  • 1/2 dl Olivolja, gärna med citronsmak
  • 0,25 dl Pressad citron
  • 1 tsk Finhackad rosmarin
Förberedelsetid 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Noodles
  • 1 Röd paprika
  • 1 Gul paprika
  • 100 g Chévre i tärningar
  • 25 g Hackade valnötskärnor
  • 1/2 dl Hårt packade basilikablad
  • 6 st Gröna/Svarta oliver
  • 1/2 dl Olivolja, gärna med citronsmak
  • 0,25 dl Pressad citron
  • 1 tsk Finhackad rosmarin
Instruktioner
  1. Skölj nudlarna i kallt vatten och koka dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Vispa samman dressingen. Häll av vattnet på pastan och blanda dem väl med dressingen, låt det sedan svalna.
  2. Dela paprikorna i fyra delar. Ta bort hinnor och kärnor. Placera sedan paprikabitarna med skalsidan uppåt på en smord plåt. Rosta paprikan i ugnen ca 5 minuter tills skalet börja bubbla.
  3. Lägg paprikan till sidan för att svalna. Dra sedan av skalet och skär paprikan i strimlor.
  4. Blanda nudlar och paprika i en stor skål tillsammans med osten skuren i mindre bitar.
  5. Toppa med valnötter, strimlad basilika och oliver.

Nudlar med rostad paprika & chévre