Skriv ut recept
Broccolipasta á la Malin Thorngren
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 1 st påse fryst eco broccoli (skuren i lagom stora bitar)
  • 1 st tofu (naturell eller rökt)
  • 10 cm purjolök
  • 3 dl osötad växtdryck
  • 1 msk olivolja
  • Grönsaksbuljong vegansk
  • Citronpeppar
  • Himalaya salt
  • 2 tsk majsredning
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 20 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 1 st påse fryst eco broccoli (skuren i lagom stora bitar)
  • 1 st tofu (naturell eller rökt)
  • 10 cm purjolök
  • 3 dl osötad växtdryck
  • 1 msk olivolja
  • Grönsaksbuljong vegansk
  • Citronpeppar
  • Himalaya salt
  • 2 tsk majsredning
Instruktioner
  1. Skär purjolök, tofu och broccoli i önskad storlek.
  2. Fräs purjolök och tofu i olivolja med 2 nypor citronpeppar tills löken bli mjuk och tofun fått lite färg. Tillsätt broccolin och fräs till den har tinat.
  3. Häll över växtdryck och koka upp med buljong (1 tärning eller ca 1 tsk i pulverform)
  4. Smaka av och krydda med Himalayasalt och eventuellt lite mer citronpeppar till önskad smak, gillar du peppar passar lite vitpeppar utmärkt.
  5. Blanda 2 tsk majsresning i lite vatten, rör i redningen den kokade såsen. Ta lite i taget till önskad konsistens. Låt puttra på svag värme medan du tillagar pastan.
  6. Lägg Root Pasta Fettuccine i kokande lättsaltat vatten, låt koka i 3 minuter.
  7. Häll av pastan och servera direkt med broccolisåsen.
Receptanteckningar

Malin Thorngren hälsar:

Snabb broccolipasta för alla!
Vegansk, glutenfri och enkel.
Passar även toppen för er som vill ha 0 p enligt vv.

Smaklig spis!

Broccolipasta á la Malin Thorngren