Lövbiff med champinjoner och fettuccine
Skriv ut recept
Fettuccine med lövbiff och champinjoner
En krämig och god pastarätt som passar utmärkt till helgen!
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 200 g Lövbiff
  • 1 msk Smör
  • 100 g Champinjoner
  • 0.5 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 2-3 msk Oxfond
  • 0.5 tsk Vinäger
  • 1 msk Färsk hackad persilja
  • Salt och peppar efter smak
  • Riven parmesanost
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 200 g Lövbiff
  • 1 msk Smör
  • 100 g Champinjoner
  • 0.5 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 2-3 msk Oxfond
  • 0.5 tsk Vinäger
  • 1 msk Färsk hackad persilja
  • Salt och peppar efter smak
  • Riven parmesanost
Instruktioner
  1. Strimla lövbiffen och ställ åt sidan. Skär champinjonerna i bitar. Stek champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstat bort. Tillsätt en klick smör och vinäger och stek svampen tills den får får fin färg. Häll svampen i en skål och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i en stor stekpanna med smör utan att det tar färg. Tillsätt svampen, grädde, crème fraiche och fond. Låt koka ihop försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka Fettuccinen i 3 minuter.
  4. Stek lövbiffen hastigt i smör på hög värme så att den får fin färg. Stek inte för länge, då blir köttet segt. Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.
  5. Servera med riven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.
  6. Smaklig spis!

Fettuccine med lövbiff och champinjoner