Skriv ut recept
Chilibiffar med Fettuccine och sallad
Portioner
Ingredienser
Biffar
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 300 g blandfärs
  • 1 st äggula
  • 1 msk grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st mindre gul lök
  • 1 tsk chili explosion (Santa maria krydda)
  • salt och peppar efter smak
Sås
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk chili explosion (Santa maria krydda)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 st köttbuljongstärning
  • 2 msk tomatpuré
Portioner
Ingredienser
Biffar
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 300 g blandfärs
  • 1 st äggula
  • 1 msk grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st mindre gul lök
  • 1 tsk chili explosion (Santa maria krydda)
  • salt och peppar efter smak
Sås
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk chili explosion (Santa maria krydda)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 st köttbuljongstärning
  • 2 msk tomatpuré
Instruktioner
  1. Blanda grädden och äggulan.
  2. Blanda färsen med gräddblandningen och fonden. Tillsätt finhackad lök, salt och peppar. Forma biffar av färsen och stek dem sedan i smör. Lägg dem sedan åt sidan.
  3. Häll grädde, créme fraiche, buljong och tomatpuré i en stekpanna med höga kanter och låt det sjuda i 4-6 minuter.
  4. Lägg sedan i biffarna i såsen och låt det sjuda i några minuter till.
  5. Skölj fettuccinen i kallt vatten. Koka dem sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter.
  6. Servera biffarna med fettuccine och en härlig grönsallad.

Chilibiffar med Fettuccine och sallad