Skriv ut recept
Stingfull räk och currygryta med fettuccine
Förberedelsetid 15
Tillagningstid 35
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 0,5 kg stora oskalade räkor
  • 1 st liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 st klyfta vitlök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 st halv paprika (blanda gärna olika sorter)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
Förberedelsetid 15
Tillagningstid 35
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Fettuccine
  • 0,5 kg stora oskalade räkor
  • 1 st liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 st klyfta vitlök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 st halv paprika (blanda gärna olika sorter)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
Instruktioner
  1. Rensa räkorna. Skölj och hacka paprikan grovt.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i smör i en stor panna med höga kanter.
  3. Tillsätt sedan paprikapulver och curry, fräs runt i några minuter.
  4. Tillsätt grädde, vin samt vatten och låt det koka ihop i någon minut.
  5. Sätt på en stekpanna eller wok. Fräs först paprikan i lite smör och lägg sedan ner den i såsen.
  6. Smaka av grytan med citronsaft, salt, vitpeppar och cayennepeppar.
  7. Sist men inte minst fräser du räkorna och lägger över dem i grytan.
  8. Servera grytan tillsammans med den stekta eller kokta glutenfria fettuccinen.

Stingfull räk och currygryta med fettuccine