Skriv ut recept
Gratinerad fylld paprika
Förberedelsetid 20 Minuter
Tillagningstid 45 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 100 g Root Pasta Rice
  • 4 st paprikor
  • 300 gram nötfärs
  • 1 halv gul lök/ hackad
  • 1 dl vatten
  • 2 st tomater/ hackade
  • 2 msk hackad persilja
  • Smör att steka i
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Riven ost
Förberedelsetid 20 Minuter
Tillagningstid 45 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 100 g Root Pasta Rice
  • 4 st paprikor
  • 300 gram nötfärs
  • 1 halv gul lök/ hackad
  • 1 dl vatten
  • 2 st tomater/ hackade
  • 2 msk hackad persilja
  • Smör att steka i
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Riven ost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skölj paprikorna och skär ett tunt lock som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 10 minuter tills de mjuknat lite.
  3. Fräs lök, vitlök och köttfärsen i en stekpanna med smör. Skölj riset i kallt vatten. Tillsätt  riset rör om och låt koka några minuter.
  4. Tillsätt hackade tomater, persilja, vatten, salt och peppar. Låt blandningen småputtra i ca 10-15 minuter.
  5. Fyll grönsakerna med blandningen och toppa med riven ost. Ställ dem i en smord ugnsfast form.
  6. Baka i ugn i ca 20-30 minuter.

Gratinerad fylld paprika med ris