Skriv ut recept
Kycklinglårsfilé med ris och currysås
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 25 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 300 g kycklinglårsfilé
  • Salt och peppar
  • Grillolja att pensla med
  • 1 msk hackad basilika
Såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 st hönsbuljong
  • 2 tsk curry
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 25 Minuter
Portioner
Personer
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 300 g kycklinglårsfilé
  • Salt och peppar
  • Grillolja att pensla med
  • 1 msk hackad basilika
Såsen
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 st hönsbuljong
  • 2 tsk curry
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklinglårsfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Salta, peppra och pensla kycklingen med grillolja. Toppa med hackad basilika.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Häll créme fraichen i en kastrull och blanda ner hönsbuljongen och curryn.
  6. Värm såsen och rör runt tills att alla ingredienser har blandats ordentligt.
  7. Skölj riset under kallt vatten och koka det sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter.
  8. Tips! Servera gärna denna maträtt tillsammans med en fräsch sallad.

Kycklinglårsfilé med ris och currysås

200 g Root Pasta Rice
300 g kycklinglårsfilé
Salt och peppar
Grillolja att pensla med
1 msk hackad basilika

Såsen:
2 dl creme fraiche
1/2 hönsbuljong
2 tsk curry