Skriv ut recept
Vegansk tofusås med svamp och Root Pasta ris á la Malin Thorngren
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1 pkt rökt tofu
  • 250 champinjoner
  • 250 ml havre matgrädde
  • 0,5 dl persilja
  • 2 nävar spenat
  • Vitpeppar & salt
  • Mörk soja
  • 1 msk olivolja
  • Ev. majsredning
Förberedelsetid 10 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1 pkt rökt tofu
  • 250 champinjoner
  • 250 ml havre matgrädde
  • 0,5 dl persilja
  • 2 nävar spenat
  • Vitpeppar & salt
  • Mörk soja
  • 1 msk olivolja
  • Ev. majsredning
Instruktioner
  1. Rensa och skiva svampen, skär tofun i avlånga bitar och hacka vitlöken. Spara lite tofu till garnering.
  2. Fräs vitlöken i olja tills den fått färg och lägg sedan i svamp och tofu.
  3. Sätt på vatten i en liten kastrull och tillsätt lite salt.
  4. Häll i matgrädde när svampen har fått färg och rör runt. Tillsätt buljongen och rör tills den har löst upp sig.
  5. Koka Root Pasta Rice i 3 minuter samtidigt som du smakar av såsen med mörk soja, vitpeppar ev salt. Rör i persilja och red ev. av till önskad konsistens med majsresning.
  6. Sila av Root Pastan.
  7. Servera Root Pasta Rice, färsk spenat, såsen och avsluta med tärnad tofu påa toppen. Smaklig spis!

Vegansk tofusås med svamp och Root Pasta ris á la Malin