Skriv ut recept
Kåldomar med Root Pasta Rice
Förberedelsetid 15
Tillagningstid 25
Passiv tid 25
Portioner
Ingredienser
  • 1 st vitkålshuvud
  • 200 g köttfärs
  • 100 g Root Pasta Rice
  • 0,25 dl mjölk
  • 0,25 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 msk smör
Förberedelsetid 15
Tillagningstid 25
Passiv tid 25
Portioner
Ingredienser
  • 1 st vitkålshuvud
  • 200 g köttfärs
  • 100 g Root Pasta Rice
  • 0,25 dl mjölk
  • 0,25 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 msk smör
Instruktioner
  1. Ta bort roten och rengör kålen, därefter koka i vatten.
  2. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar.
  3. Koka riset i lättsaltat vatten i 3 minuter och låt det sedan svalna.
  4. Blanda färsen med ris, ägg, gräddmjölk och krydda.
  5. Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme.
  6. Lägg dem sedan med skarven ner i en smörad ugnsform.
  7. Stek i ugnen 200 grader i ca 25 minuter. Ös då och då.
  8. Servera med brunsås och lingon. Dekorera med bladpersilja.

Kåldolmar med Root Pasta Rice