Skriv ut recept
Kalops med morötter, lagerblad och ris
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 1 1/2 timme
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 400 g nötkött te.x bog eller högrev
  • 100 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 msk kalvfond
  • 5 st lagerblad
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1/2 liter vatten
  • smör & olja till stekning
  • salt & vitpeppar
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 1 1/2 timme
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 400 g nötkött te.x bog eller högrev
  • 100 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 msk kalvfond
  • 5 st lagerblad
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1/2 liter vatten
  • smör & olja till stekning
  • salt & vitpeppar
Instruktioner
  1. Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  3. Bryn köttet i 1 msk olja och 1 msk smör i en gryta.
  4. Tillsätt sedan lök, morötter, lagerblad, kalvfond och kryddpeppar. Låt fräsa i några minuter under omrörning.
  5. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
  6. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme.
  8. Servera med kokt Root Pasta ris.

Kalops med morötter, lagerblad och ris

200 g Root Pasta Rice
400 g nöttkött t ex bog eller högrev
100 g morötter
1 stor gul lök
2 msk kalvfond
5 st lagerblad
8 kryddpepparkorn
1/2 liter vatten
Smör och olja till stekning
Salt och vitpeppar