Skriv ut recept
Stekt ris med lax och grönsaker
Förberedelsetid 10
Tillagningstid 20
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1/2 st röd paprika
  • 15 g smör
  • 1-2 tsk curry
  • 100 g sugar snaps
  • 1 st ägg
  • 1 msk olja
  • 200 g laxfilé
  • Valfri Japansk soja
  • Valfri flingsalt
Förberedelsetid 10
Tillagningstid 20
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1/2 st röd paprika
  • 15 g smör
  • 1-2 tsk curry
  • 100 g sugar snaps
  • 1 st ägg
  • 1 msk olja
  • 200 g laxfilé
  • Valfri Japansk soja
  • Valfri flingsalt
Instruktioner
  1. Skär paprikan i mindre bitar.
  2. Skölj riset i kallt vatten och koka det sedan i 3 minuter, häll sedan av vattnet.
  3. Smält smöret i en stekpanna med hög kant och häll i det kokta riset. Krydda med curryn.
  4. Lägg i paprikan och sugar snaps och rör om. Stek i ca 5 minuter.
  5. Knäck i ägget och rör om tills det har stelnat. Ställ sedan åt sidan.
  6. Dela laxen i mindre bitar.
  7. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg på laxen och strö över flingsalt, stek laxen i 3-4 minuter. Servera direkt ur pannan med japansk soja.

Stekt ris med lax och grönsaker