Skriv ut recept
Fyllda tomater med Root Pasta Rice, ost och köttfärs
Förberedelsetid 10
Tillagningstid 40
Portioner
Ingredienser
  • 100 g Root Pasta Rice
  • 2 st stora bifftomater
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g köttfärs
  • olivolja
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 4 skivor lagrad ost
Förberedelsetid 10
Tillagningstid 40
Portioner
Ingredienser
  • 100 g Root Pasta Rice
  • 2 st stora bifftomater
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g köttfärs
  • olivolja
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 4 skivor lagrad ost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs löken tillsammans i en skvätt med olivolja.
  4. Bryn sedan köttfärsen tillsammans med löken.
  5. Skölj riset i kallt vatten.
  6. Häll på de krossade tomaterna och riset. Rör om och låt det koka ihop i 10 minuter.
  7. Krydda röran med salt, peppar och oregano.
  8. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med en sked. Fyll sedan tomaterna med köttfärsröran, toppa med ost och tomathatten.
  9. Ställ tomaterna i en ugnsfast form, ringla olivolja över och stek i minst 20 minuter eller tills tomaterna har fått en fin färg.

Fyllda tomater med Root Pasta Rice, ost och köttfärs