Skriv ut recept
Stekt ris med jordnötstofu á la Malin (@malinthorngren)
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1 st Umamibuljongkub Kung Markatta
  • 1 tsk Mörk soja Mrs Cheng
  • 1,5 msk Jordnötssmör Osötad
  • 1 pkt Naturell fast tofu
  • 250 g Champinjoner
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Agavesirap
  • 1 tsk Kokosolja
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 1 st Umamibuljongkub Kung Markatta
  • 1 tsk Mörk soja Mrs Cheng
  • 1,5 msk Jordnötssmör Osötad
  • 1 pkt Naturell fast tofu
  • 250 g Champinjoner
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Agavesirap
  • 1 tsk Kokosolja
Instruktioner
Jordnötssåsen
  1. Koka upp vatten, häll upp 1dl kokhett vatten i en kopp.
  2. Lägg i 1 umamibuljongkub från kung markatta, 1 tsk mörk soja, 1tsk Maggiesås och blanda i 1,5 msk osötad jordnötssmör (Ica eco blir godast) Viktigt att ha kokhett vatten så jordnötssmöret går att röra ut.
  3. Häll upp i stekpanna med lite kant.
  4. Lägg i naturell fast tofu, rör runt och ha på 1 mak jlite Agave sirap. Låt koka upp och rör runt, lägg på skivade champinjoner och låt stå under lock på svag värme.
Stekt ris
  1. Skölj av Root Pasta Rice.
  2. Lägg i 1tsk kokosolja i stekpanna, fräs 1 hackad gul lök och 1 hackad vitlöksklyfta, när löken är transparent häller du i det avsköljda riset. Rör runt så det inte bränner fast och ha på 1-3 tsk Maggiesås (beroende på hur salt du gillar)
  3. Servera direkt med tofusåsen.

Stekt ris med jordnötstofu á la Malin (@malinthorngren)